Zelený čaj Japan Hojicha Uji original - 100 g
Zelený čaj Japan Hojicha Uji original - 100 g
Pražený čaj Bancha zvaný Hojicha.V chuti připomíná kváskový chléb nebo pražené ořechy a je tak mezi japonskými čaji netradičním chuťovým zážitkem. Vynikající třída sklízená v oblasti Uji v prefektuře Uji. Balení 100g v uzavíratelném zip sáčku. Více
Kód produktu: 101338003Doprava a platba
6,66 €
Pražený čaj Bancha zvaný Hojicha.V chuti připomíná kváskový chléb nebo pražené ořechy a je tak mezi japonskými čaji netradičním chuťovým zážitkem. Vynikající třída sklízená v oblasti Uji v prefektuře Uji. Balení 100g v uzavíratelném zip sáčku. Více
Kód produktu: 101338003Doprava a platba
Hojicha se překládá jako pražený čaj a výchozí surovinou je obvykle čaj Bancha. Vznik čaje se nejčastěji datuje do 20. let 20. století, kdy byly v japonském Kjótu čajové lístky poprvé takto upraženy. Záměrem bylo zpracovat i ty lístky a větvičky, které zůstali po zpracování čajů vyšších sort. Pražení se zasazuje o vznik výraznějšího chuťového profilu a odstrění svíravasti, která je typická např. pro čaje typu Sencha. V Japonsku se čaj krátce po zavedení stal velmi oblíbený a často je doporučován k popíjení při jídle nebo v průběhu celého dne, což je dáno také velmi nízkým obsahem kofeinu. V chuti připomíná kváskový chléb nebo pražené ořechy a je tak mezi japonskými čaji netradičním chuťovým zážitkem.
Příprava 9g čaje v 0,4l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat přibližně 2 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat přibližně 3 minuty,
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Gramáž čaje | 100 g |
---|---|
Balení čaje | Sáček s alu vrstvou bez zipu |
Počet nálevů čaje | Dva |
Zpracování čaje | Zelené |